ΔΝΤ: Επειγόντως ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών

Οι κίνδυνοι για τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού κλάδου παραμένουν υψηλοί καθώς η ανεμική ανάπτυξη πιθανότατα θα οδηγήσει σε περισσότερες ζημιές από τα δάνεια, αναφέρει το ΔΝΤ στην πρώτη του έκθεση για τον τραπεζικό κλάδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως επισημαίνει - σύμφωνα με ανάρτηση του capital - το ΔΝΤ, απαιτείται επειγόντως δράση για την κεφαλαιοποίηση των τραπεζών και για την καθιέρωση ενός κοινού συστήματος για την εκκαθάριση ή αναδιάρθρωση των προβληματικών τραπεζών.  
 
Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, σύμφωνα με το ΔΝΤ η Ε.Ε. έχει σημειώσει ορισμένη πρόοδο για την αντιμετώπιση των αδυναμιών που έχουν επιδεινώσει τη δημοσιονομική κρίση.

 
Στη συνέχεια προσθέτει πως η χαμηλή ανάπτυξη και τα χαμηλά επιτόκια ίσως έχουν αποδυναμώσει τις ασφαλιστικές εταιρείες και τα συνταξιοδοτικά ταμεία.
Το ΔΝΤ προτείνει τη γρήγορη αναθεώρηση της ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων των τραπεζών καθώς η υπερεκτίμησή της είναι μία κύρια πηγή της τραπεζικής κρίσης σε ορισμένες χώρες.  
Το ΔΝΤ καλωσόρισε την απόφαση της Ε.Ε. το Δεκέμβριο για τη δημιουργία μίας κοινής εποπτικής αρχής τονίζοντας ωστόσο πως θα πρέπει να συνοδευτεί και από άλλα στοιχεία που θα οδηγήσουν στην τραπεζική ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blank Template By subinsb.com